Over ons

Begin 2017 hebben Gerard Castermans en Ray Vondenhoff vanuit EDU-line het nieuwe bedrijf ZorgSense opgezet. Naast 12,5 jaar voor velen een partner te zijn in cursusontwikkeling en -uitvoering, zijn we ons de laatste jaren ook intensiever bezig gaan houden met ontwikkelen en leren op de werkvloer zelf. Wat ons betreft bestaat er een duidelijk verband tussen beiden, maar zijn er ook verschillen.

Aan “werkplekleren” zijn aspecten van organisatieontwikkeling te koppelen die om een andere aanpak vragen. Daarom vinden wij het belangrijk om duidelijkheid te creëren voor de klant en ook voor onszelf, en willen we de onderwerpen afzonderlijk positioneren: cursussen en trainingen bij EDU-line, en organisatieontwikkeling bij ZorgSense. “Leren als het kan, cursus als het moet” is voor ZorgSense een van de principes waarmee we organisatieontwikkeling daadwerkelijk mogelijk willen maken.

 

Gerard Castermans

Mijn hele leven ben ik werkzaam in de gezondheidszorg. Startend als verpleegkundige heb ik na 20 jaar de werkvloer verlaten om in eerste instantie het onderwijs in te gaan en daarna het organisatiebeleid. Vanaf 2004 ben ik samen Ray begonnen aan het opzetten van een opleidingsbedrijf welke naast inhoudelijke kwaliteit en expertise, betrokkenheid en maatwerk hoog in het vaandel heeft staan. Hiermee was EDU-line geboren.

 

 

Ray Vondenhoff

Als zoon uit een ondernemersgezin ben ik relatief laat begonnen aan een opleiding tot verpleegkundige. Na een actieve loopbaan op de spoedeisende hulp besloot ik in 2002 de overstap te maken naar het zorgonderwijs. Korte tijd later is EDU-line opleidingen opgericht, waarmee we op bij- en nascholingsgebied “state of the art” beroepsinhoudelijke en -overstijgende cursussen en trainingen voor zorgverleners ontwikkelen en uitvoeren.

 

We kwamen al vroeg tot de conclusie dat leren meer is dan het volgen van een cursus of een training en stelden onszelf de vraag: “Hoe kunnen we er voor zorgen dat het geleerde daadwerkelijk in het werkveld ingezet, verder verspreid en uitgediept wordt?” En: “Wat moeten we doen om de organisaties in een continue ontwikkeling te krijgen en medewerkers optimaal gebruik (kunnen) maken van de mogelijkheden. Leren is toch iets van alle dag?” Vele onderzoeken bevestigen dat spontaan leren op de werkvloer (informeel leren) niet alleen de meest belangrijke, maar ook de meest krachtige vorm van leren is. De hamvraag is dan: “Hoe kunnen we meer zichtbaarheid geven aan dit spontane leren, zonder het weer te formaliseren?” Daarmee zijn we aangekomen bij de missie van ZorgSense, namelijk om leren op de werkvloer effectiever te maken, meer leeropbrengst te laten krijgen, met als gevolg dat medewerkers individueel en als team positieve ontwikkelingen doormaken en de organisatie als geheel beter wordt.

 

EDU-line zal zich vanaf nu volledig richten op het ontwikkelen, uitvoeren en evalueren van cursussen en trainingen. Het aanbod zal nog verder uitgebreid worden, waarbij maatwerk, betrokkenheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Natuurlijk gewoon zoals u van ons gewend bent! (EDU-line website)


ZorgSense    
Poststraat 8
    6135 KR Sittard
    T +31 (0)6 41225052
    info@zorgsense.nl                               
© 2017