Search

Lancering VraagMijnBuddy App 8 december

VMB-LANCERING

In contact op elk gewenst moment

We weten het allemaal, 2020 is een lastig jaar in de gezondheidszorg. Corona heeft een hele hoop problemen bloot gelegd en een van de problemen was dat zorgmedewerkers tegen frustraties aanliepen, problemen ervaren en het moeilijk vonden ermee om te gaan. Zorgverleners hadden en hebben meer dan ooit de behoefte aan contact met elkaar. Elkaar te helpen met vragen en ervaringen. Door de tijdsdruk en de heftige situaties, is daar op de werkvloer niet altijd de tijd voor. Wat zou het daarom fijn zijn als die mogelijkheid wel digitaal in een app geboden wordt. Online feedback delen, wanneer het u uitkomt. Thuis of op het werk, op elk gewenst tijdstip. Op alle niveaus, binnen uw eigen organisatie én daarbuiten! Van student tot arts, van verzorgende tot chirurg. Niet op een forum, maar binnen een afgeschermde app omgeving, waarbij u kunt zoeken op casus, categorie, beroepsgroep en naam. Met casussen die na de doorlopen cyclus ook weer afgesloten worden.

Vanuit ZorgSense zijn Gerard Castermans en Ray Vondenhoff al enige jaren bezig met het fundamenteel ‘anders’ veranderen binnen organisaties. Ze ontwikkelden daarvoor de tool ‘Peer Companionship’. Deze tool gaat ervan uit dat collega’s onder elkaar, elkaar helpen op basis van een cyclisch gespreksmodel rondom feedback. Op een simpele maar doeltreffende manier met én van elkaar leren, middels een zogenaamd ‘buddysysteem’ waarin de feedback-cirkel een belangrijke plek heeft.

Met de VraagMijnBuddy app wordt deze tool nu geheel digitaal. Volgens een aan te maken online profiel melden zorgprofessionals uit allerlei niveaus zich aan. ‘Online informeel leren van elkaar’. In de praktijk, organisatie overstijgend, eenvoudig en laagdrempelig online leren en ontwikkelen. Connecties maken, vragen stellen en met elkaar het gesprek aangaan. Samen zorgen voor de zorg.

VMB-LANCERING

LANCERING DINSDAG 8 DECEMBER 10 UUR LIVESTREAM
Op dinsdag 8 december wordt de app VraagMijnBuddy middels een online livestream met een inspirerend programma gelanceerd. Zet de datum nu dus alvast in uw agenda.  Speciaal tijdens deze dag zal de app middels een code gratis te downloaden zijn.

Naast ZorgSense zelf komen aan het woord Patrick van Veen en Tinka van Vuuren. Patrick van Veen is gedragsbioloog. Hij praat u bij over leren, kennis delen en ervaringen delen, maar ook over de uitdaging te veranderen. Een app toepassen in het dagelijkse professionele leven, het vraagt enige eigenwijsheid en nieuwsgierigheid. Patrick roept op tot ontdekken vanuit het perspectief van de biologie, vanuit het letterlijk ‘aapjes kijken’. Want u dient gedrag te begrijpen alvorens u het kunt aanpassen.

Prof. Dr. Tinka van Vuuren is bijzonder hoogleraar Vitaliteitsmanagement en strategisch HR manager aan de Open Universiteit Nederland en senior adviseur bij Loyalis. Zij neemt u mee in haar verhaal over duurzame inzetbaarheid, waarbij leren heel belangrijk is. Wat kunt u, maar ook de organisatie doen om gezond, productief en met plezier te werken. Leuk voor nu, goed voor later.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
WhatsApp
ZorgSense-illustratie_bericht

Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?